Dobrodošli na portal TOP Venčanje!

Venčanje u sezoni ili van nje? Da li ste se zapitali kada je sezona venčanja? Koji su meseci u godini najbolji za organizaciju venčanja, koji pak nisu?! Ukoliko biste pitali nekog iz kruga profesionalaca koji organizuju venčanje ili učestvuju u venčanju pružajući neku od usluga (konobari, muzičari, cvećare itd), većina njih će vam reći da je „sezona“ svadbi negde od aprila pa do novembra. To ne znači da se svadbe ne prave i u decembru, januaru, februaru…

Venčanje u sezoni ili van nje?

Sve ima svoje prednosti i mane. Možda je period od aprila do novembra pogodniji ukoliko posmatramo vremenske prilike (toplo i prijatnije vreme). Ali ukoliko posmatramo šire, u tom vremenskom periodu je sezona godišnjih odmora, takođe u tom periodu imamo i periode posta pa ukoliko planirate venčanje u crkvi morate i to uzeti u obzir.

Meseci jul i avgust mogu biti prevrući pa su možda maj, jun, septembar i oktobar idealni meseci da organizujete venčanje. Za sve one koji ne podnose vrućine, možda je baš decembar idealan.

Jedna od prednost organizacije venčanja van sezone može biti i cene usluga organizacije venčanja. Ukoliko se malo potrudite, sigurno ćete naći jeftiniji prostor za venčanje, venčanicu, bend itd. nego što bi Vas koštalo u jeku sezone.

Sve je stvar vaše preferencije, na Vama je da birate i da na kraju uživate.